Belátták a Renault-nál, hogy hibáztak

2012.11.07. 15:13

Amikor három éve leporolta a Renault a túlzás nélkül legendás Gordini márkanevet, keserű csalódással kellett elfogadni a keményvonalas rajongóknak, hogy a franciák egy optikai csomagra pazarolják az öreg mester nevét. Ez most megváltozhat.

Carlos Taveres, a Renault ügyvezetője személyesen nyilatkozta, hogy a jövőben a Gordini nevet kőkemény, pályázásra álmodott gépek fogják viselni. A Renaultsport, azaz RS modellek továbbra is sportos autók maradnak, a Gordinik viszont még kevesebb kompromisszumot kötnek. Úgy is mondhatnánk, hogy a Gordinik egy valódi versenyautó utcára szelídített változatai lesznek.

Ebből akár arra is következtethetünk, hogy a Renault újra a motorsport felé fordul, és ebben látja a márka népszerűsítésének egyik fontos elemét - erre utal az egyre konkrétabb formát öltő Alpine sportkocsi is. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy fellélegezhetnek, akik a hatvanas-hetvenes években fényesen ragyogó Gordini név gyalázását látták például a bőrüléses, fehér csíkos dízel Clióban.