Olasz sportkocsi Corvette-motorral

2012.12.24. 12:55

Bő egy évvel ezelőtt adta ki az első renderelt képeket készülő sportkocsijáról, az Evantráról a kis olasz gyártó, a Mazzanti. Akkor még 600 lóerős bokszermotorról, és 2012-es bemutatásról beszéltek, de a nagy leleplezés eddig elmaradt.

A hosszú csendet követően megérkeztek az újabb képek, melyeken nem sok változást látunk a tavaly bemutatott tanulmányhoz képest. Mégsem mondhatjuk azt, hogy nem módosítottak az első terveken, hiszen elvetették a boxermotort, helyette egy hétliteres V8-ast építenek be az olaszok. A 700 lovas Corvette-motor a hozzá kapcsolt hatsebességes szekvenciális váltóval 3,2 másodperc alatt röpíti százra az Evantrát, melynek végsebessége 350 km/h körüli.

A sportautó acélvázát a Mazzanti maga készítette, a karosszéria esetében pedig a megrendelők választhatnak, hogy alumíniumot vagy szénszálast szeretnének. A karbonszálas változat súlya valamivel kevesebb, mint 1,2 tonna. Bár a bivalyerős sportkocsit elsősorban pályára szánják, számos extra is helyet kap benne, így navigáció és MP3-lejátszó is – igaz, leendő vevői aligha ezek miatt döntenek az Evantra mellett.

A Mazzanti a jövő évi, monacói Top Marques kiállításon ránthatja le a leplet újdonságáról, addig talán az árazásról is tudunk meg részleteket.