Így születik a kombi Porsche

2012.12.30. 06:24

A Porsche a Párizsi Autószalonon mutatta be a Panamera Sport Turismo tanulmányautót, amely elvileg a márka jövőbeli formavilágát tükrözi. Mindenesetre nem lennénk meglepve akkor sem, ha a következő Panamera-generáció már nem csapott hátú, hanem inkább ilyen kombiszerű karosszériát kapna.

 10 

Mint a videóból is kiderül, a fejlesztők végigmentek a szokásos karosszériafejlesztési fokozatokon, az agyagmodelltől a járóképes tanulmányautóig. Utóbbihoz a Panamera adta a műszaki alapokat, méghozzá annak is a hibrid változata, azaz a V6-os benzines és a villanymotor kombinációja hajtja, 333+90 lóerővel. Igaz, ennyi erővel a V8-as benzinesek bármelyike is lehetne benne, de autószalonon illik zöldebben viselkedni.

Az, hogy a Porsche nyilvánosságra hozta ezt a videót, egyértelműen jelzi, hogy komolyabb terveik vannak a Sport Turismóval annál, semmint hogy betolják a Porsche-múzeumba, és hagyják feledésbe menni. Elvileg a modell egy-két éven belül megjelenhet a márka kínálatában, amely így egyre kevésbé fog a klasszikus 911-esre támaszkodni − szerencsére formailag is.