Plug-in hibridet házilag

2013.01.01. 14:07

Az egyik amerikai egyetem professzora, dr. Charles Perry olyan átépítő készleten dolgozik, amelynek segítségével bármely autó átalakítható plug-in hibriddé. Perry és csapata egy 1994-es Honda Accordon teszteli a megoldást, céljuk, hogy minél kevesebb komoly változtatást kelljen végrehajtani az autón.

Az Accord hátsó kerekeihez elektromotorokat, a csomagtérbe pedig lítium-ionos akkumulátort helyeztek. A villanymotorok segítségével a kutatást vezető professzor szerint akár 50-100 százalékos hatótáv-növekedés is elérhető – 65 km/h-s haladás mellett.

A kutatócsoport az eredményekkel ugyan elégedett, mégis nehézségekkel kellett szembesülniük: a koncepció sorozatgyártásba viteléhez sok pénzre lenne szükségük, de mivel a megoldás még csak kísérleti körülmények között bizonyított, a befektetők nem hemzsegnek. Ha végül sikerül piacra dobni az átépítő szettet, az nagyjából 3000 dollárba (660 ezer forintba) kerülhet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.