Jön a kecskeméti kombi?

2013.01.29. 16:18

Több honlapon is felbukkantak képek egy lehetséges CLA kombiról. A rajzok nem egy személytől származnak, mégis közös bennük, hogy a kombi kialakításhoz a CLS Shooting Brake-ből merítettek ihletet.

A meredeken lecsapott farrész, az oldalsó ablakok íve és a hátsó szélvédő is a CLS-ről származik. Ez nem véletlen, a CLA eddig bemutatott egyetlen karosszériaváltozata is sokban emlékeztet nagy testvérére.

A Mercedes új, első kerék hajtású platformja nem akadályozná meg egy nagyobb csomagterű CLA megtervezését. Több mint valószínű, hogy ugyanazokat a motorokat kapná, mint a nemrégiben bemutatott lépcsőshátú. Az sem elképzelhetetlen, hogy ebből is készítenének egy összkerék meghajtású, kétliteres AMG csúcsmodellt.

A kategóriában logikus lenne egy emelt hasmagasságú, akár négykerék hajtású crossover változat bevezetése is. Az viszont biztos, hogy 2014-ig minden további változatra, köztük a Shooting brake-re is várni kell, mert jelenleg a GLA szabadidő-autónak és egyéb 2014-es modelleknek a fejlesztésével vannak elfoglalva a Mercedesnél.