Kétüléses sportkocsi a Kiától?

2013.04.01. 15:58

Aligha túlzás azt állítani, hogy a Kia ma a világ egyik legdinamikusabban fejlődő márkája. A koreaiak azon dolgoznak, hogy az európai és amerikai piacon is egyre több vásárlót vonzzanak be a kereskedésekbe, és a fiatalabb generációt is igyekeznek megcélozni.

Kia Pro_cee'd GT
Kia Pro_cee'd GT

Úgy tűnik, a következő lépést egy kétüléses sportkocsi jelentheti – Tom Kearns, az amerikai részleg vezető tervezője szerint egy makett már el is készült. Bár igazán sok információt még nem szivárogtattak ki a Toyota GT86 riválisának szánt modellről, annyit már tudni lehet, hogy viszonylag olcsó, hátsókerekes roadsterrel készülnek a távol-keletiek.

A motor várhatóan a Pro_cee'd GT-ben megismert 204 lovas 1,6-os továbbfejlesztett változata lesz, melyhez automata- és kézi váltó egyaránt rendelhető lehet. Az első találgatások szerint legalább három évet kell várni arra, hogy beleülhessünk az igazán sportosnak ígérkező Kiába, de a tanulmányról akár már jövőre lehullhat a lepel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.