Európába is juthat a kínai BMW-ből

2013.04.07. 10:35

Az európai és a kínai autógyártók együttműködésének egyik legújabb példája a Zhi Nou. A Brilliance és a BMW nemrég bejelentett új márkája a bajorok korábbi modelljeire támaszkodva tör be az ázsiai piacra, és még az is lehet, hogy Európát is megkínálják autóikkal.

Korábbi hírek még arról szóltak, hogy az új márka kínálatának főmodellje valamely régebbi hármas BMW-re (várhatóan az E90-re) épül majd, a legfrissebb pletykákban viszont az X1-es klónjáról hallani. A bemutatkozásig már nem kell sokat várni: az április végén zajló Sanghaji Autószalonon mutatja be magát a Zhi Nou.

Sanghajban talán az is kiderül végre, hogy meddig ér majd a márka piaca. A kínai mellett a délkelet-ázsiai piacról esett szó eddig, de a vállalat elismerte, hogy nem zárja ki  az európai terjeszkedést sem. Ha így volna, a márka autói valószínű mégsem minőségtelen klónok lesznek, és egy, a BMW számára saját kontinensén is vállalható szintet képvisel majd Zhi Nou.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.