Gyorsabb Ferrari, mint a LaFerrari?

2013.05.06. 17:34

A LaFerrari vezető formatervezője, Flavio Manzoni utalt rá, hogy egy még különlegesebb modellen dolgoznak. Azt persze senki nem tudja, hogy pontosan mi lesz az, de sokaknak vannak róla elképzelései.

„Amikor a LaFerrarit terveztük, volt egy különösen szép terv azok közt, amelyek közül végül választottunk. Végül nem ez lett a befutó, de úgy határoztunk, hogy felhasználjuk egy igen különleges autón a közeli jövőben.” – mondta a tervező. Bár ennél többet nem árult el, rögtön megindultak a pletykák. Több lehetőség is van – az egyik egy, az FXX-hez hasonló kísérleti jármű bemutatása, amely teljesítményben felülmúlná a LaFerrarit, viszont csak néhány tucat készülne, horribilis áron. Egy másik elképzelés szerint a LaFerrari hajtása megmaradna az új modellben, de még vagy 200 kilogrammal könnyebb, és jóval karcsúbb lenne a kis szériás csúcsmodell, így aztán érezhetően gyorsabb is.

Mi ennél is valószínűbbnek tartjuk, hogy a különlegesen szép formaterv valamilyen, néhány példányban épülő, akár több millió eurós árú, gyűjtőknek szánt LaFerrari változaton bukkan majd fel. Ilyeneket eddig legfeljebb külső stúdiók készítettek – a Zagato és a Pininfarina épített néhány ilyen egyedi járművet nagyon gazdag gyűjtőknek – de nem kizárt, hogy a gyár is felfigyelt a lehetőségre. A Lamborghininél egyszer már bevált – gondoljunk a Reventónra – és most ismét próbálkoznak, a Veneno tanulmány révén. Ezek a modellek eleve irreálisan drágák, ami a kis példányszámnak köszönhető, és ez az üzleti modell nyilván a Ferrari számára is kifizetődő lehet.

A LaFerrarival kapcsolatban nem ez az egyetlen friss pletyka, egy másik szerint hamarosan elkészül a Maserati változat is, hasonlóan az Enzo-MC12 pároshoz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.