Tovább szivárogtat a Toyota

2013.06.02. 18:09

A Toyota januárban, a Detroiti Autószalonon állította ki Corolla-méretű tanulmányautóját, a Furiát. A japánok akkor még nem beszéltek arról, hogy milyen terveik vannak a koncepcióval, és mivel a formavilág is jelentősen eltért a korábbi Corollákétól, kevesen merték feltételezni, hogy a sorozatgyártású változat is megőrzi a tanulmány vonásait.

Májusban aztán a Toyota marketingesei elkezdték kiszivárogtatni a következő generációs Corolla teaser-képeit – az első részletfotón máris komoly hasonlóságot fedezhettünk fel a Furia-tanulmánnyal. Később a Humster3d is elkészítette saját háromdimenziós modelljét a kompakt szedánról, most pedig újabb gyári képek érkeztek.

A két fotó közül az egyiken csupán a Toyota-emblémát láthatjuk, a másik pedig az autó bal elejét mutatja – az alsó légbeömlő formája közelebb áll a tanulmányautóéhoz, mint a 3d-modelléhez. Az autó teljes leleplezésére ugyan június 8-áig még várni kell, de az eddig kiszivárogtatott részletek biztatóak – úgy tűnik, a Toyota ügyesen nyúlt hozzá a Furia koncepcióhoz, és végre egy izgalmas Corollát kaphatunk.

A modellnek elsősorban Észak-Amerikában, Japánban és Kínában szánnak fontos szerepet, de minden bizonnyal – elődjéhez hasonlóan – az európai piacokra is jut majd a szedánból. Míg az Egyesült Államokban már idén megkezdenék a forgalmazást, az európai kivitelt várhatóan csak ősszel mutatják meg, így a kereskedésekbe is később érkezhet.