Daciából lesz az új Nissan?

2013.06.10. 17:06

Európában egyre nagyobb a kereslet a megfizethető autók iránt – úgy néz ki, ezt a Nissannál viszonylag hamar észre is vették. Így visszatérhet a Terrano, amely 2006-ig a gyártó utcai terepjárójának szerepét töltötte be.

A Nissan  persze nem fejleszthetne ki egy vadiúj modellt egy-két év alatt, de a Renault-Nissan szövetség kínál egy megoldást: építkezhetnek a Dacia Duster alapjaira. A Nissan változat persze más formatervet kaphat, és nyilván a felszereltsége is bőségesebb lesz, hisz nem akarnak házon belüli közvetlen versenyt, de a terep-Dacia nem rossz alap, hisz tűrhető terepjáró, kellőképp tágas, és mindenekelőtt hiányoznak belőle a bonyolult, drágán gyártható alkatrészek.

Eddig úgy tűnt, hogy a Terrano helyét egy az egyben a Juke vette át, de a fura külsejű városi terepjáróval nem a régi ügyfeleit tartotta meg a Nissan, hanem egy egész új vásárlóréteget talált magának, akiket megragadott a gép sajátságos, egyéniséget sugárzó megjelenése. Az új Terrano viszont azoknak jelent megoldást, akik célszerű, ugyanakkor megfizethető modellt szeretnének, a Daciáénál igényesebb kivitelben, de hasonló használati értékkel.

Az új Terrano valószínűleg már a felújított Dusteren alapul majd, amelyet a Dacia állítólag az idén ősszel mutat be Frankfurtban. A bemutató időpontját egyelőre nem ismerjük, de valószínűtlen, hogy sokáig húznák vele az időt: egy-két éven belül bemutatkozhat a típus.