Perverz: egymillió kilométer egy Fabiával

2013.07.04. 18:01

Sok autó fut Magyarországon, amely bőven túl van már az egymillió kilométeren, még ha a számláló sosem lépte túl a kétszázezret. Egy német Fabia-tulajdonos viszont büszkén vállalta mazochista hajlamát, és bulit szervezett a Skoda-gyárnál, ahová az autó számára történelmi pillanatban érkezett.

Éppen tavaly nyáron néztünk a körmére egy hasonló futásteljesítményű Golfnak, de annak tulajdonosa egy vállrándítással intézte el a hőstettet. Bár lehet, ha egy kerregő Fabiában kellett volna végigülnie az egymillió kilométert, mint Peter Kirchhoffnak, ő is nagyobb eseményként élte volna meg az óra átfordulását.

Kirchhoff pontosan megtervezte, hogy az egymilliomodik kilométernél érkezzen a Mlada Boleslavi Skoda-múzeumhoz, ahol örömmel fogadták őt és Skoda-rajongó kísérőit. Igaz, a számláló onnantól csak hat vonalkát jelzett, Kirchhoff eltökélten nyilatkozta, hogy megtartja a Fabiáját a harmadik generáció megjelenéséig, és a napi számláló alapján követi tovább a futásteljesítményt.

A Skodában egyébként még gyári a motor, a kuplung, a váltó és a kipufogó is, és csak egyszer hagyta cserben tulajdonosát. 305 ezer kilométernél a kábelköteg hibája miatt kellett segítséget hívni, ami szép teljesítmény a 2000-es évjáratú Fabiától.

Az pedig a Google-univerzum ijesztő intelligenciáját mutatja - vagy mindössze vak véletlen? -, hogy egy angol nyelvű híroldalon a szöveg alatti hirdetés nem más, mint egy óratekerő felszerelés reklámja.