A Juke babérjaira törne a VW is

2013.07.18. 11:45

Egy éve Sao Paoloban mutatták be a Taigun tanulmányt, nemrég Kínában szivárgott ki néhány kép a formatervek levédése során. Ekkor már szinte biztosra vehető volt, hogy elkészül az autó, de mostanáig kellett várni ennek a megerősítésére.

Nem úttörő a Volkswagen csoport a kis szabadidőautó kategóriájában, mondhatni kissé késve kapcsolódik be a versenybe. A Mini Countryman, a Nissan Juke és az Opel Mokka is szorgosan gyűjtögeti már egy jó ideje a vásárlóit, de talán ide sorolhatjuk a Fiat Panda emelt hasmagasságú változatait is. Persze nem a Volkswagen az egyetlen, aki későn eszmélt, a Fordnál is a közeljövőben várható a Taigunhoz hasonló EcoSport bemutatása.

A tavalyi tanulmányba egyliteres, háromhengeres, 109 lóerős turbómotort építettek. Ez a szériaautóba is bekerülhet, mivel a hamarosan piacra lépő Up! GT-t is ez hajtja majd. A Taigun pedig az Up!-pal közös platformra épül, de annál hosszabb, szélesebb, magasabb, és a tengelytávolsága is nagyobb.

Már csak egy kérdés maradt megválaszolatlan a Taigunnal kapcsolatban: vajon drága prémiumtermékként vezetik be, vagy egy olcsó, magas kisautóként megpróbálnak belőle minél többet eladni.