Év végén jön a népi Porsche

2013.07.21. 06:18

A Porsche lassan elkészül lipcsei üzemének bővítésével és korszerűsítésével. Az 500 millió eurós (150 milliárd forintos) beruházás részeként már a festőműhely is készen áll, valamint az 1400 új munkahely betöltése is jól halad. A németeknél tehát már szinte minden adott ahhoz, hogy megkezdhessék az új népi Porsche, a Macan gyártását.

A szabadidőautóról már több kémfotó-sorozat is készült, és az is sejthető, hogy a Porsche újdonsága a Volkswagennel közös, moduláris MQB padlólemezre épül, motiorválasztéka nagy részét – vagy egészét – szintén a VW-től kaphatja. Valószínűleg még az ősszel bemutatják a végleges, sorozatgyártásra szánt változatot, a gyártás beindításával azonban már biztosan nem várják meg a jövő évet.

A lipcsei gyár ügyvezető igazgatója, Siegfried Bülow szerint igen szoros ütemterv szerint haladnak a Macannal, így augusztusban már ki is próbálhatják az új festőműhelyt. A sorozatgyártás tényleges beindítására az előzetes hírekkel szemben nem 2014 elején, hanem idén decemberben kerül majd sor.