BMW Citroen árban

2013.07.23. 10:35

Az új elektromos BMW bemutatójáig hátra van még egy hét (természetesen ott leszünk). Előzőleg már sok mindent lehetett tudni róla, de most kiderült a legfontosabb is: az ára. Bár készül majd kéthengeres, 650 köbcentiméteres range-extenderes változat is, de ezek az árak a tisztán elektromos meghajtású i3-ra vonatkoznak.

Amerikában körülbelül 9,45 millió forintnyi dollárért lehet a miénk,  ez már az államilag támogatott ár, e nélkül 206 ezer forintnyi dollárral kerülne többe.

Angliában megközelítőleg ugyanekkora összegért vihetjük haza az elektromos BMW-t, és ebben már benne van az 1,7 millió forintos állami támogatás is.

Hollandiában 10,45 millió forintnyi euróba kerül az alap i3, a kiterjesztett hatótávolságú 11,8-ba.

Olaszországban 10,65 millió, ill. Németországban 10,3 millió forintnyi eurót kell a szalonban hagynunk érte.  Érdekes összevetni ezeket az adatokat a hasonló villanyautókéval. A Nissan Leaf 8,8 millió forint körül kapható, a Citroen C-Zero körülbelül 7,9 millióba kerül, és ebből kitűnik – legalábbis erősen esélyes – az, hogy a legmodernebb technológiát felvonultató, karbonszálas i3 ára gyanúsan alacsony, minden bizonnyal erősen áron alul, ráfizetéssel árulja majd a BMW a geek-, hipster- és divatautót.

A szállítás a legtöbb helyen októberben vagy novemberben kezdődik.  Amerikában és Angliában adják a legolcsóbban, a támogatás Angliában a legnagyobb.