Gyilkos bálna 730 lóerővel

2013.07.26. 17:50

A megalomániában az a jó, hogy nem ismer határokat, így a nagyobbra mindig lesz vevő. Ezt használja ki a Brabus is, aki az alig pár napja bemutatott S63 AMG-t vette kezelésbe, és jó szokásukhoz híven most sem elégedtek meg 730 lóerőnél kevesebbel.

Két csomagot készítettek az amúgy sem visszafogott limuzinhoz. Már a gyengébbik is 650 lóerőre emeli a teljesítményt, ehhez 1000 newtonméter társul, amihez csupán a szoftvert kellett módosítani. A következő lépés már az intercoolerek és a kipufogó cseréjével jár, de így a teljesítmény már abszurdba hajló 730 lóerőre nő. Arról nem tudni, hogy a hajtáslánc többi részén mit változtattak meg annak érdekében, hogy elbírja a teherautónyi nyomatékot, de nyilván bíznak a technikában, hiszen az autóhoz 100 ezer kilométer vagy 3 év garancia jár.

Ahogy azt megszokhattuk, a limuzinhoz visszafogott optikai kiegészítők, küszöb- és lökhárító toldatok, valamint 19, 20, vagy 21 col átmérőjű felnik járnak. Arról, hogy mennyibe kerül az átalakítás, nincs információnk, de a megcélzott közel-keleti és orosz ügyfeleknek aligha jelent majd problémát ár.