Alpina D3: a takarékos M3-as

2013.08.14. 06:24

Nem először látjuk, hogy az Alpina felvállalja, amit a BMW nem tart kifizetődőnek. Bár az M550d-ben bemutattak egy sport-dízelmotort 381 lóerővel, ez eddig nem került be a 3-as sorozatba, és úgy hallani, nem is fog. Ám aki mégis sportos 3-as dízelt szeretne, mostantól megrendelhet egy D3-ast.

A BMW 330d-ből kialakított típus ugyan nem éri el az M-dízel teljesítményét, de így is elképesztően erős. A 3 literes soros hathengeres dízelből 350 lóerőt, és 700 Nm csúcsnyomatékot hoztak ki az Alpina szakemberei, azaz nincs messze a háromturbós gyári dízeltől. Az tuningcég egyelőre nem dicsekszik az autó dinamikai tulajdonságaival, de a D3 valószínűleg jobban gyorsul majd, mint bármelyik jelenleg kapható 3-as BMW, és amíg meg nem jön az M3-as, ez valószínűleg így is marad.

Az Alpina persze nem csak a motort vette kezelésbe: ahogy megszokhattuk, készítettek egy visszafogott optikai tuningcsomagot is, nagy, sokküllős felnikkel és új lökhárítókkal, illetve a futóművet is leültették és keményebbre hangolták.

Az Alpina D3-as hivatalos bemutatóját a Frankfurti Autószalonon tartják szeptember 10-én – ott talán több is kiderül a megvadított dízel 3-asról.