A Venatorral dupláz a Spyker

2013.08.18. 09:07

Az idei Genfi Autószalonon mutatta be legújabb modellje, a B6 Venator koncepcióját a Spyker. A középmotoros sportkocsi kedvező fogadtatásban részesült, és maga a gyártó is úgy gondolta, hogy ezzel visszatérhetnek az autóipar vérkeringésébe, így a tanulmányautóból hamarosan elkészülhet a szériakivitel, és 2014-ben már a gyártás is megkezdődhet.

A kétajtós kupé mellett ráadásul egy második változaton, a Spyderen is dolgoznak a kis holland manufaktúra munkatársai – a tetejétől megfosztott Venatort a Pebble Beach-i autós szépségversenyen mutatták be a nagyközönségnek. A technika persze aligha különbözik majd: 375 lóerő körüli V6-ost és hatsebességes automata váltót kap majd mindkét kivitel.

A Spyder tanulmány a szénszálas karosszériához ledes fényszórókat és 19 collos könnyűfém felniket is kapott, ehhez pedig prémium bőrbelső párosul. A háromküllős kormányt szintén bőr borítja, a műszeregységet pedig a repülők pilótafülkéje ihlette. Az autóra került "Nulla tenaci invia est via" latin felirat a Spyker mottója, jelentése: "Az állhatatosak számára nincs járhatatlan út."

A B6 Venator gyártásának megkezdését 2014 elejére tervezik a hollandok, a Spyderre azonban a jövő év végéig valószínűleg még várni kell. Elsőként India, Európa, a Közel-Kelet és a csendes-óceáni régió kap majd a legújabb Spykerekből, míg az Egyesült Államokban 2015-ben kezdődhet meg a forgalmazás. Arra ne számítsunk, hogy olcsón adják majd a B6-osokat: 150 ezer dollár (33 millió forint) körül kell majd fizetni a Venatorokért.