Gyárthatják a Volvo formás kupéját

2013.09.26. 18:05

A Volvo eredetileg csupán stílusgyakorlatnak szánta a Concept Coupét, amely egyfelől a legendás P1800-asra emlékeztet, másfelől viszont magán hordozza a márka jövőbeli stílusjegyeit. Az autó azonban olyan jól sikerült, hogy a közönség szabályosan követeli rajtuk a szériamodellt.

A svédek meglepően nyitottan reagáltak az igényre: azt mondták, bár nagysorozatú modellnek aligha alkalmas a típus, egy kisebb szériát le tudnának gyártani belőle. Ez persze némi fejlesztést és sok szervezést igényel majd, de valószínű, hogy egy szériamodell alapjaira elfogadható költséggel építhetnek belőle néhány száz vagy ezer példányt. A műszaki alapok már az új szabvány padlólemezből, illetve az e-Drive motorokból állnak majd – ez biztos, hisz a Volvónak pillanatnyilag nincs is lehetősége mást használni. A látványos kupé azonban ettől akár 400 lóerős is lehet, hisz ennyi a turbós-kompresszoros benzines csúcsmotor teljesítménye.

A kupé gyártását a Volvo saját maga ugyan aligha tudná megoldani, de ha a projekt zöld utat kap, kiadhatják a gyártást valamelyik bér-építő cégnek, amilyen a Magna-Steyr vagy a Pininfarina. A svéd gyártó vezetése azt ígérte, hogy a jövő év folyamán eldöntik, lesz-e a Concept Coupéból sorozatgyártmány vagy sem.