Újabb 4-es BMW-változat szivárgott ki

2013.10.09. 12:48

Miután kiderült, hogy a BMW a 3-as kupét és kabriót a 4-es sorozattal váltja le, fokozatosan kerültek nyilvánosságra az adatok és fotók, a dániai Tannistesten pedig már vezethettük is a 420d kupéváltozatát. Ahhoz, hogy teljes legyen a kép, valami azonban még hiányzott.

A nyitható tetejű 4-es Convertible bemutatását a novemberben megnyíló Los Angeles Auto Show-ra tervezte a bajor gyártó, most azonban, a hivatalos leleplezés előtt egy hónappal kiszivárogtak az első gyári fotók. A hírek szerint a limuzinnál hosszabb és szélesebb lesz – és ahogyan az egy kabrió esetében várható volt, nehezebb is. Az új 4-es megtartotta az előd nyitható keménytetejét is, és a súlycsökkentés reményében sem tértek át vászontetőre.

Az F33 kódnévre keresztelt kabrió BMW motorválasztékát az előzetes hírek szerint kezdetben két benzines turbómotor alkotja majd: a négyhengeres, kétliteres 245 lóerővel, illetve a sorhatos háromliteres 306 lóval. Utóbbival 5,5 másodperc alatt teljesítheti a 0-100 km/h-s sprintet, míg végsebessége 250 km/h lesz. A későbbiekben a paletta dízelekkel is bővül, míg az 430 lovas M4 Convertible 2014-re várható.

A hivatalos adatok megjelenésére november 22-ig még várni kell, akkor nyílik meg ugyanis a Los Angeles Auto Show. A 4-es kabrió várható árát azonban már többen is találgatták, az első információk szerint drágább lesz mint a kupé, melynek magyarországi alapára 9 millió forint körüli. A csúcsmodell, az M4 Convertible-re 60 ezer fontos (21 millió forintos) árcédula kerülhet.