Saját sportmárkát alapít a Hyundai

2013.10.16. 06:16

A Hyundai eddig azzal volt elfoglalva, hogy utolérje a konkurenseket a tömegmodellek minőségét illetően, ám úgy tűnik, most már ráérnek a márka arculatának fényesítését szolgáló rétegmodellek kifejlesztésére is. A legegyértelműbb megközelítés a vágykeltésre is alkalmas sportos modellváltozatok gyártása – ezek kifejlesztéséhez viszont komoly háttér kell. A koreaiak azonban úgy döntöttek, megéri a befektetés.

A rali-világbajnokságon való részvétel lehet az első nagyobb lépés, de ahhoz, hogy a legendaépítés működjön is, kell egy utcai sportmodell is, amely hasonlít az utcaira. És pontosan ez szerepel a Hyundai terveiben is. Az i20 WRC már jövőre csatasorba áll, 2015-re pedig megérkezik a következő generáció, és ebből már a bemutató idejére kifejlesztenek egy tisztességes sportváltozatot. Hogy milyen jelzéssel, azt egyelőre nem tudni, de az információ hivatalosnak tekinthető, hisz a Hyundai motorsport-részlegének vezetőjétől, Alain Penasse-tól származik.

Természetesen nem az i20 sportváltozata lesz az egyetlen, amelyet az új részleg kezelésbe vesz: nyilvánvalóan készül majd villámgyors kivitel a Genesis Coupéból és a Velosterből is, hisz a Hyundai eredetileg is ezeket szánta fiatalos közönségcsalogatónak.