Hamarosan jön a magyar kombi

2013.10.23. 17:15

Bár a Photoshop-guruk már hónapokkal ezelőtt megálmodták a Kecskeméten gyártott Mercedes CLA kombi változatát, a Shooting Brake-et, a német gyártó részéről azóta sem hallhattunk megerősítést – igaz, cáfolatot sem. Egyes források most – a gyárhoz közeli informátorra hivatkozva – azt írják, akár két éven belül, 2015-re megérkezhet a legújabb családi Mercedes.

A négyajtósnál kényelmesebb fejteret és nagyobb rakodókapacitást kínáló kombi a CLS Shooting Brake formatervét követhetné. A műszaki tartalom a lépcsőshátúéval azonos lehetne, vagyis 1,6-os és kétliteres benzinmotorokat, valamint 1,8-as és 2,2-es dízeleket kapna. Ezekhez hatsebességes kézi, illetve hétgangos, duplakuplungos automata váltó társulhat. A pletykák szerint akár egy AMG-verzió sem elképzelhetetlen.

A kecskeméti kombi leghamarabb 2015-re készülhet el, hamarosan azonban további CLA-változatok követhetik. Nem kizárt ugyanis, hogy kabrió készül a magyar Mercedesből, illetve egy rövidebb, alacsonyabb roadster lehetőségeit is fontolgatják a gyáriak. Igaz, a kombival ellentétben ezek legfeljebb a következő generációs CLA-ból készülhetnek majd el, vagyis nagyjából öt évet még mindenképpen várnunk kell, hogy megismerjük a Mercedes döntését.