Agresszív lesz a kis Lexus

2013.11.13. 07:47

A legkisebb Lexus, az ötajtós, Prius hajtásláncos CT200h nem lett sláger, de a kötelező modellfrissítést természetesen megkapja, és talán még jót is tesz neki.

A Toyota tervezői persze nem itt élték ki kreatív agykitöréseiket, de szerencsére a Lexus új homokóra-hűtőmaszkja egész jól áll az autónak. Egy pici agresszivitást visz a jármű karakterébe, ami eddig teljesen hiányzott. Ez persze nettó átverés, legalábbis akkor, ha marad az eddig is használt, összesen 136 lóerős hibrid hajtáslánc, amelytől a CT vezethetőségére leginkább a steril jelző illik. Korábban hallottunk olyan pletykákat, amelyek szerint készül majd egy erősebb, sportosabb változat is, bár az ilyesmi nem igazán jellemző a Toyotára – egy kész modell motorválasztékát nagyon ritkán bővítik a modellciklus közepén.

Az új CT mindenesetre Kínában mutatkozik be, a Guangzhou Motor Show-n november 21-én, ami érthető is: a Lexusnak ez a modellje jelenleg Kínában számíthat a legnagyobb érdeklődésre, mivel Európában jelenleg pang a piac.