Pickupot gyártana a Tesla

2013.11.16. 10:44

A Model S körüli nehézségek ellenére kitart nagy céljai mellett a Tesla-vezér Elon Musk. Az elektromos autókat gyártó kaliforniai vállalat vezére öt éven belül a pickupokig szélesítené kínálatot.

A Tesla korábban már jelezte, modellkínálata nem áll meg az erős szedánnál, és terveik szerint évről-évre fednék le az újabb szegmenseket. A jövő évre várt crossover, a Model X után nem sokkal érkezne a méretében és árában a 3-as BMW konkurensének szánt E, Musk pedig nemrég egy interjúban azt mondta, egyik öt éven belüli lépésük a pickup lesz.

Az elképzelés első olvasatra furcsán hat, elvégre Amerika benzinfaló kedvenceivel nehéz párhuzamba hozni azt az irányvonalat, amit az autók iPhone-jának tartott S képvisel. A dél-afrikai születésű milliárdos azonban egyszerű és racionális érvel állt elő, amikor azt mondta: Meg kell nézni, hogy az emberek mit vásárolnak. Musk a Ford F150-ről beszélt, ami az eladási számokat nézve az USA-ban mindennél kelendőbb, így ha a fogyasztóknak erre van igényük, ezt kell kielégíteni.