Tényleg feltámasztják a Suprát?

2013.12.07. 16:12

A Toyota a hetvenes évek végén kezdte gyártani a Suprát, mely egészen 2002-ig meg is maradt a japán gyártó modellpalettáján. Időközben szinte legendássá vált a sportautó, mely feltűnt a Halálos iramban című filmben és több számítógépes játékban is.

A Supra feltámasztásáról már régóta pletykálnak, most azonban úgy tűnik, tényleg valóra válhat a rajongók álma. Bár a Toyotának jelenleg is van egy igen jól sikerült sportkocsija, a GT86, a hírek szerint dolgoznak egy erősebb, brutálisabb gépen, mely a Supra örökébe léphet. Azt már a Toyotánál sem tagadták, hogy a BMW-vel közösen fejlesztett modelljük akár a Suprához fogható sportautó is lehet.

Most úgy tűnik, a januári Detroiti Autószalonon be is mutathatják a tanulmányt, amelyet aztán a sorozatgyártásig tovább faraghatnak. Míg a 2002-ben búcsúzó Suprában háromliteres, ikerturbós sorhatos dolgozott, az utód hibridhajtást kaphat. A 2,5 literes, négyhengeres turbós benzinesből és egy - esetleg több - villanymotorból álló rendszer összteljesítménye 400 lóerő körül lehet majd. A sorozatgyártás megkezdését különböző források 2017-re saccolják.