Egymillió kilométer van egy bécsi Priusban

2013.12.25. 11:38

Egy egymillió kilométert futott Toyota Priusszal jött elő egy osztrák taxitársaság. A hibrid 2007 óta járja Bécset, a társaság állítja, eddig nem volt vele gondja.

Az Eco Taxi kétszáz Priust üzemeltet flottájában, közülük az egyik lépte át nemrég az egymillió kilométeres határt. Priusról ilyet eddig nem hallottunk. Az autó hat éve alatt csak a kötelező szervizekre hordták, akkumulátorai jól működnek, ahogy a hajtással sem volt gond: az E-CTV váltó az első kilométer óta hibátlan, ahogy benzin- és villanymotorja is - mondja róla az osztrák taxicég. A vállalat úgy tervezi, a kétmillió kilométeres határig mindenképp flottában tartja.

Egymillió kilométeres határból idénre jutott néhány. Nemrég dolgunk volt egy kettes Golffal, amibe magyar gazdája hajtott ennél kicsivel többet, és hallottunk egy Mitsubishi Carismáról, valamint egy 504-es Peugeot-ról, amelyek idén lépték át ezt a határt. A rekord futásteljesítmény messze efölött van. Egy 1966-os Volvóhoz köthető, amivel közel hárommillió mérföldet (4 millió 828 ezer kilométer) autózott egy amerikai nyugdíjas. Annak az autónak az útja a 3millionreasons.com oldalon követhető.