2014.01.01. 16:01

Egyes kínai autógyártóknál már nem egyszer találkozhattunk olyan formatervekkel, melyek kísértetiesen hasonlítanak valamely európai prémiumgyártó sikeres modelljeihez. Kedvelt célpont a Mercedes is, korábban a Beijing Automotive Industry Holding Corp például a B osztályt is igyekezett lemásolni.

Ezúttal a németek masszív terepjárója, a G osztály esett áldozatul a Beijing Autónak. Az egyértelműen felismerhető formához ráadásul egy Hummerre emlékeztető orr-részt párosítottak, mindezt pedig a Land Rover Defenderére hasonlító első fényszórókkal egészítették ki.

Az autóba persze nem építettek csúcstechnikát: egy régebbi fejlesztésű, 2,4 literes, négyhengeres dízelmotort, ötsebességes kézi váltót és összkerékhajtást kapott. Teljesítménye így 145 lóerő, csúcsnyomatéka 217 newtonméter. A hírek szerint a későbbiekben Saab-eredetű kétliteres, turbós benzinmotorokkal is kínálnák a Mercedes-utánzatot - ez 205 lóerő körüli teljesítményt és 290 Nm-es nyomatékot jelentene.

A B80V modellt - melynek van egy B80VJ nevű katonai kivitele is - az áprilisi Pekingi Autószalonon mutatják majd be hivatalosan.

Forrás: carnewschina.com