Ez lenne a BMW-cukkoló Lexus?

2014.01.02. 16:32

Egy egész sor részletfotóval híresztelte az elmúlt hetekben a Lexus, hogy a Detroiti Autószalonra elhozzák az RC-F-et, de most egy japánnak látszó újságban vagy katalógusban megjelent egy teljes kép a sportkocsiról.

Az RC-F a Lexus egyelőre nem túl ismert, F betűvel jelölt sportrészlegének teremtménye, amely a nehezen értelmezhető LFA szupersportautó és az egyetlen valódi szériamodell, az IS-F után a harmadik F-es Lexus lenne. Közvetlen konkurenseként a vadonatúj BMW M4-est szokták emlegetni, amelynek éppen a január közepén nyitó Detroiti Autószalonon lesz a hivatalos bemutatója. Valószínűleg nem véletlen, hogy a Lexus is itt mutatja meg a kétajtós sportkupét.

Bár a BMW-nek a várható eladási számok tekintetében igazából nincs félnivalója a Lexustól, a japánok V8-as, ötliteres szívómotorja a maga 460 lóerejével komoly vonzerőt képviselhet az RC-F-ben az M4-es turbós sorhatósával szemben. Ha az autó körülötte hasonlóan jól sikerül, mint az elődnek tekinthető IS-F, könnyen lehet, hogy komoly ellenfele lesz az összehasonlító tesztekben.

Nagy kérdés, hogy a potenciális vevők hogyan viszonyulnak majd a Lexus merész formatervéhez, de ezt egy torz újságfotó alapján nehéz lenne megítélni. Sokat viszont már nem kell várni, a Detroiti Autószalon január 16-án nyit.