Schumacher állapota továbbra is stabil

2014.01.18. 10:41 Módosítva: 2014.01.18. 10:41

Közel két hét után újra beszámolt Michael Schumacher állapotáról Sabine Kehm, a német legenda menedzsere. A Formula-1 hétszeres világbajnoka még decemberben szenvedett síbalesetet az Alpokban, a meribeli sípályán. Azóta kómában van, állapotáról eddig annyit lehetett tudni, hogy kritikus, de stabil. Január hatodika óta azonban nem adtak ki hivatalos információt.

A legfrissebb közlemény szerint Schumacher állapota továbbra is stabil, ami azt jelenti, hogy változás sem pozitív, sem negatív irányba nem történt, de nem szükséges külön beavatkozás ahhoz, hogy állapota ne romoljon. A pénteken kiadott közleményben nem szerepel a kritikus minősítés, ám Schumacher menedzsere ehhez semmit nem kívánt hozzáfűzni. Sabine Kehm úgy fogalmazott, a család elégedett az orvosok eddigi munkájával, és továbbra is bíznak a szakemberekben.

Kehm cáfolta azokat a pletykákat is, melyek szerint Schumacher talán soha nem tér magához a kómából, ha mégis, akkor pedig már nem lesz a régi önmaga. A menedzser arra figyelmeztetett, hogy minden olyan információt, amelyek nem a kezelőorvosoktól érkeznek, puszta spekulációként kell kezelni.