2014.02.16. 07:31

Igen jó évet zárt az elektromos autók szegmensében a Nissan. A Leaf ugyanis minden eddiginél sokkal népszerűbb lett, 2013-ban több mint tizenegyezer darabot adtak el belőle Európa-szerte. Ez több mint kétszáz százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A modell sikereinek köszönhetően a Nissannak jelenleg 33 százalékos részesedése van az elektromos autók európai piacán. A számukra kedvező tendencia pedig továbbra is folytatódhat. Norvégiában a tavalyi évhez hasonlóan idén januárban is a Leaf volt a legnépszerűbb személyautó – maga mögé utasítva az össze benzinmotoros és dízelautót is.

2014 első hónapjában a legnagyobb ugrást az Egyesült Királyságban könyvelhették el – itt ugyanis megtízszereződött az értékesített Leafek száma. Ez persze nem meglepő, a kontinensünkre szánt példányokat ugyanis az angliai Sunderlandben szerelik össze.

A japánok egyébként összesen már több mint százezer példányt adtak el a Leafből a 2010-es bevezetés óta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.