Olaszok tervezik az új Hyundait?

2014.03.09. 01:01

IED, azaz Istituti Europeo de Desig annak az olasz egyetemnek a neve, aminek a tanulói megálmodták ezt a Hyundait. A tervek szerint a sportkocsi az Alfa Romeo 4C közvetlen riválisa lehetne. Lássuk mit találtak ki az egyetemisták.

Az olasz diákok nem a levegőből kapták az ötletet a munkához, hanem a Hyundai európai tervezőrészlege bízta meg őket ezzel a feladattal. Nem érheti szó a ház elejét, rendesen ki is dolgozták a középmotoros sportkocsi tervét. Az elképzelt autó hossza 4,1, szélessége 1,88, magassága 1,16, tengelytávja 2,45 méter. Utóbbiról kapta a PassCorto nevet is. A karosszéria anyaga szénszál lenne, így tud az autó súlya megállni 850 kilogramm alatt. Motort a Hyundai palettájából választottak: négyhengeres, turbós egyhatos, kétszáz lóerővel.

A PassCortóból készült egy mintadarab, igaz 1:10-es méretarányban. Ezt a Genfi Autószalonon álljtották ki.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.