Az utolsó utáni Chevrolet

2014.03.20. 06:26

Miközben a General Motors Európában épp felszámolni készül a Chevrolet márkát, amely az egykori Daewoonál – ma GM Korea – tervezett és gyártott autókat forgalmazott, itt egy egész európai arányú, vadiúj Chevrolet modell, amely akár a Cruze utódja is lehetne. A típust persze nem hozzák Európába – egyelőre csak Egyiptomban forgalmazzák majd, bár nem kizárt, hogy később megszokott látvánnyá válik a Közel-Kelet más országaiban is.

A GM persze nem fejlesztett Egyiptomnak egy új típust, jó szokásához híven egy meglevő autón cseréltek jelvényt. A Chevrolet Optra ugyanis eredetileg Kínában született, Baojun 630 néven – onnan is kerül a közel-keleti országba. A műszaki alapjai állítólag ugyan nem maiak – régebbi Astra generációk alkatrészeire épül, ha minden igaz – viszont a 4,5 méteres karosszéria kellőképp tágasnak ígérkezik, és a formaterv is kifejezetten modern. Az eredetileg jómódú, de nem dúsgazdag kínai vásárlóknak szánt modellbe 1,5 literes, 110 lóerős benzinmotor kerül, hatfokozatú automata váltóval. Az alapfelszereltség része lesz az ABS, az elektronikus fékerőelosztó és a parkolóradar is.

Az Optra jobban megnézve egész vonzó jelenség, de kevéssé valószínű, hogy a GM mostanában elhozná Európába, hisz a cég most az Opel fejlesztésére és nyereségessé tételére koncentrál a kontinensen.