2014.04.01. 11:50

Álcázás nélkül látható a képeken a négyajtós szedán, amely a jelenlegi Chevrolet Cruze-t váltja hamarosan. Ezt látva nem is nagyon bánjuk, hogy ez Európában már nem lesz kapható.

A látvány legalábbis meglepő: az autó teteje leginkább a Toyota Avensist juttatja az eszünkbe, az orra egy kissé leegyszerűsített Ford Focusra emlékeztet, a hátsó kerekek feletti váratlan ívhez hasonlót pedig a Mercedesekre rajzoltak mostanság. A jelenlegi Cruze többé-kevésbé egységes, de mindenképp jól felismerhető stílusa viszont a múlté. Persze lehet, hogy ezzel jól jár majd a GM, hisz a típust két kontinensen kell sikerre vinniük.

A fotókon ugyanis a kínai változat látható, amelyet a Pekingi Autószalonon lepleznek majd le, mindössze néhány hét múlva. A hírek szerint az új modellbe már az Opelnél fejlesztett új motorgenerációt szerelik: az alapkivitelekbe 1,5 literes, 115 lóerős szívómotor, a csúcsmodellekbe 1,4 literes, 150 lóerős turbós négyhengeres kerül. Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy Észak-Amerikában is ugyanezzel a modellel váltják-e az aktuális Cruze-t, bár nehéz elképzelni, hogy a GM, amely eddig ugyanazt a modellt kínálta az összes kontinensen, most két földrész számára két eltérő autót készítene.

Európában ezzel a típussal már biztosan nem találkozhatunk, hisz a Chevrolet itt már csak a régebbi modellekből felhalmozott készleteit árusítja ki, majd a márka végleg eltűnik, hogy több helyet hagyjon a kontinensen az Opelnek.