Ennél tahóbb Mercedes nincs

2014.05.17. 14:53

Összenő, ami összetartozik. Az autóiparban aligha lehetne aktuálisabb ez a mondás, amikor a Mercedes őrült hatkerekűjének, a G63 AMG-nek és a lettek nem kevésbé különc tunerének, a Dartznak a közös szerzeményét várjuk.

  Elöl a Dartz G63-asa
 
Elöl a Dartz G63-asa

Amikor tavaly megérkezett a G osztályból készült hatkerék-hajtású AMG-szörnyeteg, egy szubkultúra új kedvencet kapott. Nem kellett sokáig várni, máris jöttek hozzá a tuningcsomagok. Előbb a Brabus, majd a Texas Armoring gondolta tovább saját elképzelései szerint, ám valami mindkét csomagból hiányzott. Nem az erő, az a Braubus 700 lóerősre húzott B63S-ben már megvolt, sokkal inkább a mélyről jövő, ösztönös és tahó agresszió. Olyan, amire a nyugati kultúrkörben nevelkedett tunereknek soha sem fog ráállni a keze. Még szerencse, hogy ott a Dartz, bennük mindig bízhatnak az orosz maffiózók.

Drive Hard 6x6 lett a neve. Ugye érzik az áthallást? A Dartz munkáját nem titkoltan a Die Hard-filmek utolsó részében látható Cougar 6x6 MRAP inspirálta. A nevén túl mindössze annyit árultak el róla, hogy 1,2 tonna páncélozással pakolják meg, amivel kereken öttonnásra hízik. Ekkora tömeghez kell erő, ezért egy 5,5 literes ikerturbóst kap, ami felülről karcolja az ezer lóerőt.

A Drive Hard kelet és nyugat közös gyermeke, de a világon mindenhol mocskosul gazdagnak kell lenni hozzá. 2,4 millió eurót kérnek érte, azaz kijönne belőle akár bő másfél LaFerrari. Hogy ennyiért lesz-e rá vevő nem tudjuk, de úgy tűnik, a Dartznak bejött a filmes tematika. Szó van két másik G63-as csomagról. Az egyiket a Jurassic Park, a másikat az Indiana Jones ihletné.