Gyártásba megy a lengyel sportkocsi

2014.06.09. 15:07

Amikor a lengyel Arrinera Automotive bejelentette, hogy sportkocsin dolgoznak, sokan felkapták a fejüket. Amikor aztán megjelentek az első - renderelt - képek, egyesek csak legyintettek, mondván, az egész csupán egy Lamborghini-másolat. Amikor a végleges virtuális modell elkészült, akkor azonban ez már nem volt annyira egyértelmű.

A lengyelek azóta már az utolsó simításokat végzik a Hussaryán, amelyet októberben már nemcsak a számítógép képernyőjén láthatunk. A tervek szerint ugyanis akkor már élesben tesztelhetik az első példányokat, méghozzá az Egyesült Királyság és Lengyelország versenypályáin. A tesztek lezárultával pedig egy Hussarya 33 nevet viselő limitált kivitel is készül.

A Hussaryát a hírek szerint 6,2 literes, 650 lóerős V8-assal szerelik majd, mely 3,2 másodperc alatt gyorsítja nulláról százra a lengyel szuperautót. A végsebesség 340 km/h körüli lehet. A Hussarya 33-ból, mint azt neve is mutatja, mindössze 33 darabot gyártanak majd. Ezekért mintegy kétszázezer eurót (60 millió forintot) kell majd kicsengetni. Tízmillióval többet, mint az alapváltozatért.

Ha minden kedvezően alakul, a sportkocsi 2015 végén kerülhet sorozatgyártásba. Európán kívül a Közel-Keletet, Kínát és az Egyesült Államokat is megcéloznák vele - kérdés, hogy a neves, nagypresztízsű gyártók modelljei mellett mennyire lehet népszerű alternatíva.