Ezzel villog a Mercedes

2014.08.30. 13:23

A Mercedesnél jó ideje dolgoznak már a részben az SLS AMG utódjának tekinthető sportkocsin. Sokáig a nevet is titkolták, végül azonban a roppant eredeti AMG GT típusjelzés mellett döntöttek, és már néhány gyári fotót is kiadtak róla.

Ezeken azonban csupán az autó belterét láthattuk, a külsőt illetően továbbra is csupán álcázott felvételekre támaszkodhatunk. A kedvcsináló teaser-videóknak köszönhetően azonban legalább a műszaki adatok egy része nyilvánosságra került. Egy biztos: az AMG GT a maga 462 lóerős, duplaturbós V8-asával nem lesz gyenge. Az S modell pedig még ezt is felülmúlja: eléri az 510 lóerőt is.

A legújabb teaser videó a fejlesztés folyamatáról szolgál információkkal. Megtudhatjuk például, hogy 32 hónapja nyúzzák az autót, ezalatt pedig -30 Celsius fokos hidegben és ötven fokos melegben is megállta a helyét. Tizenöt ország útjain összesen ötven tesztpilóta nyomta a gázt, versenypályán és közúton is próbálgatták a GT-t.

Az egyértelműen az SLS-re emlékeztető formát közel háromezer négyzetméternyi álcafóliával takargatták a tesztpéldányokon. Azt persze így sem tudták eltitkolni, hogy a GT az előd formatervéből táplálkozik, és az is kiderült, hogy a sirályszárnyas ajtókat hagyományosra cserélték.

A részletekre azonban csak a teljes leleplezés után derül fény: szeptember 9-én, a Párizsi Autószalonon mutatják meg a nagyközönségnek a Porsche 911 riválisának szánt Mercedest.