Fotón a rejtélyes új Nissan

2014.10.16. 06:33

Bár a legtöbb puskaport még mindig néhány nagy autószalonra – Genfre, Párizsra, Franfurtra, Detroitra, Tokióra, Sanghajra és Pekingre – tartogatják a gyártók, egyre több újdonság lát napvilágot kevésbé zsúfolt helyszíneken. A Nissan most például Brazíliában, pontosabban São Paolóban mutatja be legújabb modelljét.

Bár az ellenfényes fotó szándékosan nem tartalmaz túl sok részletet, annyi azért látszik, hogy valamiféle hobbiterepjáró-szerűségről van szó, és a brazil piac jellegzetességeiből kiindulva arra tippelnénk, nem túl nagy méretűről. A látható stíluselemek alapján a Nissan aktuális egyen-stílusát alkalmazták itt is, de ha tippelni kéne, azt mondanánk, a Nissan Juke visszafogottabb külsejű testvérmodelljét, vagy utódját látjuk a fotón. Egyes feltételezések szerint ez az autó háromajtós lesz, és fazonra egész sportos, bár ha így lesz, aligha számíthatunk rá, hogy sorozatgyártmány lesz belőle.

A kompakt terepjáró-szerűséget – egyelőre tanulmányautóként – október 28-án láthatja előszor a São Paolo Motor Show közönsége, nyilván akkor árulják el azt is, hogy milyen terveik vannak a típussal a jövőre nézve.