BAC Monót törtek Budán

2014.11.13. 20:33

Egy BAC Mono balesete miatt dugult be késő délután/kora este a Váralagút és környéke. Az alagútban történt ütközésben három jármű volt érintett, a 444.hu információi szerint személyi sérülés történt.

Ami egyelőre egy rejtélyes eleme a törétnetnek, hogy nem csak a fényképek készítésekor, de – a helyszíni tanúk elmondása alapján – a balesetkor sem volt a Monón semmilyen rendszám. Még próbarendszám se. A 110 ezer font (43 millió forint) értékű sportautó az első információk szerint Josh Michael Cartu, Magyarországon élő kanadai üzletember tulajdona. A 35 éves férfi a Sandstorm Research nevű számítástechnikai cég igazgatója, nem mellesleg közismert luxusautó-gyűjtő.

Milyen autó ez?

A képeken látható fekete roncs valamikor egy BAC Mono volt. Egy high-tech együléses, 580 kilós sportkocsi, versenyautó-minőségű Sachs futóműelemekkel, AP racing fékekkel, szénszálas monocoque karosszériával, 280 lóerős Cosworth motorral és hatfokozatú Hewland váltóval. A Mono egy kimondottan utcai használatra is alkalmas, nagyteljesítményű sportkocsi sárvédőkkel, szabványos világítótestekkel, ezért is furcsa, hogy rendszám nélkül közlekedtek vele.