Így készül egy tengeralattjáró, sikeres a Bubi, az Ubert viszont már az elején kiherélnék

2014.11.18. 07:01

Ne gondold, hogy a Totalcarnál csak akkor indul az élet, amikor te már órák óta pörgeted a mókuskereket. Hidegindító címmel új sorozattal indítjuk a hétköznapokat, hogy legyen értelme kimászni az ágyból. A Hidegindító nem megterhelő olvasmány, amíg elfogy a kávé, beköti a cipőjét a gyerek, amíg megjelenik a hátad mögött a főnök, vagy bezötyögsz a suliba, éppen a végére is érsz. Ha egy témáról még többet olvasnál, a forrás linkjén megteheted, ha nem, nem. Jó reggelt, ez ilyen egyszerű.

Iparági koffeinmentes

 • Ha a hétfőt teljes információs csendben töltötted, akkor bizonyára lemaradtál az év csúfsága díj új jelöltjéről, a Toyota Mirairól.

  Édesítő és pillecukor

 • Ken Block végre a patkány Mustangot is meghajtotta a kietlen Los Angelesben. Itt a Gymkhana 7! (YouTube)
 • Mindig is érdekelt, hol születnek a tengeralattjárók, de sosem találtál semmit a Google-ön? Az English Russián mindent megtudsz majd.
 • A Dakar-ralira készülő Peugeot bemutatta a 2008 DKR festését. Mint a mezőny egyetlen gyári csapata, a Peugeot valószínű simán behúzza majd a sivatagi versenyt. Esélyeiket nagyban növeli, hogy Mr. Dakar, a verseny tizenegyszeres győztese, Stephan Peterhansel is náluk tekeri majd a kormányt. (Truck yeah)
 • Furcsa sztorit közölt egy nagyvárosok titkait gyűjtő amerikai site William Cimillo néhai buszsofőrről, aki 1947 egy munkanapján beült helyijáratos buszába, majd lehajtott vele New Yorkból Floridáig. (Untapped cities)
 • Szintén New York-i érdekesség, de ez már tegnapról. Egy felrobbanó csatornafedél roncsolt össze egy Nissan NV200-as taxit Manhattanben. (NBC)

Gondolnád, hogy...

 • – ma 26 éve annak, hogy az imperialista lobbi rést talált a Malév pajzsán, és a nemzeti légitársaság elkezdte Boeingekre cserélni az addig szovjet repülőkből álló gépparkját? Innen már egy év se kellett, és Berlinben ledőlt a fal.
 • ma négyéves Winkler NSX-tesztje? Ha a reggeli merevedés mellé szívesen fogyasztanál egy uras élményautózás-pornót a jobb fajtából, ide kattintva megteheted.
 • ma lenne 52 éves Jeff Ward dobos, ha nem dönt úgy '93 márciusában, hogy egy csövet dug autója kipufogóba, majd a csővel együtt magára csukja a járgányt? Ward többek közt a Nine Inch Nails (NIN) és a Low Pop Suicide dobosa volt. Industrial metálból alulműveltként számomra ismeretlen a NIN munkássága, de a magyar Wikipédián kiemelt szócikket írtak róluk, szóval nem kispályásak.

Mai gyökerünk

 • Az a New Jersey-i autós, aki felnin igyekezett haza Chrysler 300M-esével. Próbálkozását autója mellett pár kilométernyi aszfalt bánta. (Jalopnik)

Közlekedési infók

 • Ahogy arra számítani lehetett, a taxislobbi nem nézi jó szemmel az Uber ténykedését. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tegnapi sajtóközleménye legalábbis nem sok jót ígér a cég sofőreinek. (Sajtóközlemény blog)
 • Infografikán szedték össze a Bubi első tíz hetét. Egészen érdekes számokat mutat a grafika, kiderül például, hogy a bérlési idő húszból tizenkilencszer rövidebb mint fél óra. (MOL Bubi)
 • Késő este biciklist gázoltak a Ferenciek terénél. Az Indexet értesítő szemtanú szerint ez szinte már mindennapos eset arrafelé. (Index)

Útravaló

 • Ha azzal töltenéd a délelőttöt, hogy összeszeded, milyen klasszikus sportautókat vehetsz ötvenezer dollár (12 millió forint) alatt, ne fáradj. A Car Buying már megtette helyetted, itt találod a listáját.
 • Aki szereti az angolos időjárást, annak ma jó napja lesz. Borúsan indul ez a kedd, és az előrejelzések szerint ez a sok felhő kitart a nap végéig. Az ország több pontján elerdhet ma az eső, 15 foknál melegebbet sehol se reméljenek. (Index meteo)
 • Végül egy desszertes tányérnyi lelki táplálék, ami elkísér ezen a szürke délelőttön:    

A könnyű drogok olyanok, mint BMW-dízelnek az örvénykeltő csappantyúk. Könnyebb velük az élet, de sosem leszel már teljesen tiszta.Steve Paulo Vályi  

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.