Elfogyott a Porsche csúcsmodellje

2014.12.11. 11:47

Napjaink egyik legkorszerűbb sportkocsija a 918 Spyder, de aki ilyet szeretne, már csak használtan kaphat, a Porsche ugyanis eladta az összes eladásra szánt példányt.

A tervekben stílszerűen 918 darab sportkocsi legyártása szerepelt, egyenként bú 600 ezer eurós áron, de úgy néz ki, az ár nem volt elég magas, vagy a sorozat nem volt elég nagy, mert alig több, mint egy év alatt elfogyott a teljes mennyiség. Talán annak is szerepe van ebben, hogy a hasonló műszaki megoldásokat tartalmazó konkurensek – a LaFerrari és a McLaren P1 – jóval drágábbak, és a Porsche a gyáriak állítása szerint versenypályán jobban is megy ezeknél.

A Porsche fejlesztési igazgatója, Wolfgang Hatz azt mondja, bár közvetlen utód nem lesz, a közeli jövőben készítenek még hasonló, csúcstechnikát felvonultató típust. „Meg szeretnénk tartani a lendületünket ezen a piacon is, így nem is kérdés, hogy lesz utód.” – mondta. Egy ilyen típus általában veszteséget hoz a gyártónak, a belezsúfolt technika árát egyszerűen nem lehet elkérni egy autóért, ezért is készítenek általában korlátozott mennyiséget, arculati szempontból viszont lényeges, hogy egy sportkocsigyártó képes-e a mindenkori leggyorsabb utcai autóknak versenytársat állítani.