Ritka Mercedes-klasszikus 300 millióért

2014.12.13. 17:03

A Mercedes-Benz 300SL napjainkban már igazán vágyott klasszikusnak számít. Az ötvenes-hatvanas években kétféle változatban is készült, amelyek egyike a sirályszárnyas Gullwing, a másik pedig a Roadster volt. Utóbbiból mindössze 1858 darabot gyártottak – egyet most Belgiumban kínálnak eladásra.

Az 1958-as évjáratú autó kifogástalan állapotban van, végig gondosan karbantartották. Ráadásul mindössze 34 ezer kilométert futott, motorját soha nem bontották meg. Igaz, belsejét újrakárpitozták, de a lehető legjobb minőségre törekedtek. Emellett pedig a dobfékeket tárcsákra cserélték. Ezeket a változtatásokat leszámítva teljesen gyári az autó, amelynek az olyan eredeti extrái is megvannak, mint a működőképes Becker rádió vagy éppen a gyári keménytető.

Az SL Roadsterbe a németek háromliteres, hathengeres motort építettek, amely 215, illetve 225 lóerős teljesítményszinttel is elérhető volt. Ez a példány a gyengébb, 215 lovas változat. Váltója négygangos, manuálisan kapcsolható.

Egy ilyen ritkaságnak persze az árát is megkérik. 1958-ban a gyári keménytetővel is ellátott változatért 34 ezer márkát kellett fizetni, ez ma nagyjából húszmillió forintnak felelne meg. Most azonban kicsivel több mint egymillió euróért, azaz 320 millió forintért vár új gazdára az SL Roadster.