2015.01.21. 12:25

Nem sok jót lehetett hallani a Lotus felől tavaly, legutóbb arról szóltak a hírek, hogy dolgozóik negyedét szélnek eresztik. Úgy tűnik, sikerült túllendülniük a mélyponton, a Genfi Autószalonnak már megerősödve mennek neki.

Az elmúlt kilenc hónapban látványos, 54%-os növekedést sikerült elérniük, ami darabszámra lefordítva azért már nem olyan délceg, hiszen mindössze 1565 eladott autóról beszélünk világszerte. A hálózat bővülése már biztatóbb adat a jövőre nézve: a jelenlegi 163 kereskedő mellé további ötvenet szeretnének nyitni az év végéig. A reményteli számoknál viszont sokkal érdekesebb, hogy mivel készülnek a Genfi Autószalonra.

Sajtóközleményükben egy izgalmas új modellről beszélnek, de ismerve a cég jelenlegi helyzetét, inkább az aktuális típusok, az Elise, az Exige vagy az Evora valamilyen átdolgozott változatára számíthatunk. A brit sajtó egy könnyebb, erősebb Evorát vár, amely kinézetre is mutat majd újat. Emellett hozhatnak egy lecsupaszított, pályázásra felkészített Exige-et is, amely a 2-Eleven utódja lehetne.

Sokan drukkolnak a jelenleg maláj tulajdonban levő apró angol márkának, hogy visszataláljon a legjobb évtizedeinek sikereihez, de egyelőre annak is örülni kell, hogy egyáltalán sikerült elkerülniük a csődöt.