2015.03.10. 06:50

Bár a Chevrolet márkát kivonták Európából, más piacokon fontos szerepet szánnak neki. Úgy tűnik, még azt is jó ötletnek tartja a General Motors, hogy Észak-Amerikában mutassa be a Spark kisautó következő generációját.

Bár kézenfekvő lenne, hogy az Opel Karlt emblémázzák át erre a célra, ha alaposan megnézzük az új Spark képét, látszik, hogy bár stílusra hasonló, minden karosszériaeleme más. Eltérő az oldalablakok vonalvezetése, az ajtók oldalán végigfutó, amúgy nagyon hasonló stílusú élek íve, és persze az orr-rész kialakítása. Pedig a méretekből, a tetővonalból és az ajtók teljesen azonos kontúrjából sejthető, hogy a műszaki alapok teljesen azonosak. A műszaki adatokat egyelőre nem ismerjük, de valószínű, hogy olyan piacokra, mint Dél-Korea vagy Kína, ugyanolyan ezres, 75 lóerős háromhengeressel gyártják majd, mint az Opel Karlt, de nem kizárható, hogy az amerikai változatba erősebb motor kerül.

Az új Sparkot egyszerre mutatják be New Yorkban és Szöulban, április 2-án, így legkésőbb akkor kiderül, hogy a külsőségeken túl miben tér el egymástól az Opel és a Chevrolet szinte azonos körvinalú és méretű városi kiskocsija.