Bemutatták a szuper-Golfot

2015.04.14. 15:06

A német óriás is beszáll abba a játékba, amelybe szinte mindenki benne van már: tervezett egy autót a Gran Turismo 6 konzol-játék számára, amely ingyenes frissítésben válik elérhetővé a játékosok számára. Az alap a VW Golf, de ez termnészetesen a létező legradikálisabb változat.

A koncepció szinte egy az egyben azonos a 2013-as Wörtherseetreffenen bemutatott Design Vision GTI-ével, csak a külsőségeken változtattak. Még a műszaki adatok is ugyanazok: VR6-os, turbós benzinmotor 503 lóerővel és 665 Nm csúcsnyomatékkal, hétfokozatú dupla kuplungos váltóval és összkerék-hajtással. Mindez itt persze nehezen értelmezhető, hisz a GTI Supersport Vision Gran Turismo csak egy marék bit és pixel, viszont a játékban is megjelenik a dinamikája: 3,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, a végsebessége pedig kerek 300 km/h.

Ami változott a kézzel fogható ikerhez képest, az az orr-kialakítás: más az alsó légbeömlő formája, a felnik és még számos apró részlet, ami érthető is, hisz a játékban nem számít az aerodinamika, annál lényegesebb azonban a megjelenés. Nyilván arra számítanak, hogy egy ilyen jó külsejű, elképesztően erős Golf-származék jobban beég majd a játékosoknak, akik így talán más szemmel néznek majd a Golfra akkor is, ha majd valódi autót vásárolnak valódi pénzért.

A csavar a dologban az, hogy a játékhoz már szinte minden gyártó készített hasonló, félig-meddig vagy teljesen fantázia-autót, a VW előnye legfejlebb annyi, hogy az ő autójukon nem csak a jelvénynek van köze a valóságban kínált termékhez, de a forma is emlékeztet valamelyest a sorozatgyártású Golféra.