Te jó ég, mi történt a Qorosszal?

2015.04.21. 07:22

Az elmúlt évek európai szemmel legkomolyabban vehető kínai próbálkozása egyértelműen a Qoros volt: összeverbuváltak néhány neves felsővezetőt, ráfeküdtek a nálunk fontos jellemzőkre, és az egészet visszafogott, konzervatív ruhába öltöztették – eddig.

A Qoros 2 SUV PHEV tanulmány egészen elképesztő bátorságról tanúskodik. Az alig ismert, európai sikerekre vágyó kínai márka sarkon fordult, és egészen más irányba indult el, ha ezt a kompakt SUV-t szándéknyilatkozatnak tekinthetjük. Retró-hangulatú, gömbölyded test, babakékben, piros tükrökkel, függőleges lámpatestek, mint valami Cadillacen – nem ezt szoktuk meg a kínaiaktól. Az elsőre meghökkentő tanulmány nehezen emészthető, de van benne valami vonzó: az az érzése támad az embernek, hogy egy kis igazítással olyasmi pofás divatautót lehetne faragni belőle, mint amilyen a Kia Soul.

A kategóriát megint jól lőtték be, hiszen a kis városi terepjárók piaca szépen felpörgött az utóbbi években, és a tanulmány konnektoros hibrid hajtáslánca szintén beleillik az aktuális trendekbe. A Qoros eddigi árstratégiája és jelenléte viszont nem ad okot az aggodalomra, hogy hirtelen lefölöznék az európai piacot.