Bejelentették az új Rolls-Royce típust

2015.05.14. 06:20

A Rolls-Royce újabb modellel bővíti választékát, bár a Dawn, azaz hajnal – így nevezték el az újdonságot – szigorúan véve csak egy újabb típusváltozat a Ghost és a Wraith műszaki alapjain.

Egyelőre annyit árultak el, hogy a Dawn vászontetős kabrió lesz, akárcsak az a 28 névrokona, amelyeket 1950 és '54 között gyártott a Rolls-Royce, és amely ma is a gyár legritkább modelljei közé tartozik. Az új Dawnnak persze nem szánnak hasonló szerepet, hisz a kisebbik és elérhetőbb modellsorozat nyitott változatából nyilvánvalóan legalább évi több száz példány készül majd. Még egy biztos pont van: a Rolls-Royce 2016 tavaszán mutatja be a típust, amelytől további növekedést várnak világszerte.

A Rolls-Royce választék lényegében ezzel a modellel válik teljessé, és azt jelenti, hogy a következő években nem várhatók nagy újdonságok – legalábbis addig nem, míg az első BMW által tervezett Rolls-Royce, a Phantom leváltása nem válik esedékessé – márpedig lassan a 12 éve gyártott szuperdrága luxusmodell ideje is elérkezik lassan.