Máris itt a giga-Audi sportváltozata

2015.05.29. 17:16

A Nordschleifén körözve kapták le a friss Q7 S-változatát, amit a hírek szerint nem optimista a Frankfurti autószalononra várnunk. Az Audi sportos óriása állítólag már elektromos feltöltéssel jön.

Menetrendszerint zajlik az Audinál az új Q7 bevezetése. A friss SUV már a piacon, őszre ígérik az e-Tront, és már biztos, hogy idén érkezik az S-változat. Az SQ7 munkálatai állítólag már a hajrában járnak, legalábbis Olivier Schol műszaki menedzser szerint nagyon közel az érkezés, ami minden valószínűség szerint egy frankfurti bemutatót jelent majd.

A Q7-nél a szokásos témákra korlátozódik az S-csomag, ami egy az alapmodellnél valamelyest sportosabb külsőt, sok S-pakettet hoz majd, és egy erős, 4 vagy 4,2 literes V8-as dízelmotort. Utóbbi lesz az érdes, és nem az ereje miatt, hanem mert ez már állítólag elektromos feltöltéssel jön. A rendszer – amely akár az autóipar következő slágere is lehet – kis motorfordulatszám mellett ígér kiemelkedően spontán gázreakciót. Azaz elvileg az eddigi megoldásoknál ügyesebben tüntetné el a lyukat, egy nagy hátránya viszont, hogy a turbófeltöltővel szemben jelentős energiaszükséglete van. Így valószínű, hogy nagy feszültségű, 42 vagy 48 voltos elektromos rendszer kell hozzá, hogy megbízhatóan működjön, de erről írtunk már bővebben.

A Valeo e-chargere
A Valeo e-chargere

Ha valóban összejön a frankfurti bemutató, az SQ7-et már év végén, de legkésőbb jövő év elején megkapják az első megrendelők.

Forrás: worldcarfans.com