Turbós Lexus a BMW ellen

2015.06.29. 06:10

Még ebben az évben megkezdi az IS 200t forgalmazását a Lexus. A japán gyártó kimondottan Európának szánja az újdonságot, amellyel elsősorban a BMW-nek állítanának egy izmos riválist.

Az IS sorozat bővítésével a Lexus célja nem más, minthogy a kategóriában belépőmodellnek számító IS 250 fölött is kínáljanak alternatívát. Külsőleg egyébként kimondottan nagy változtatásokat nem végeztek az újdonságon, lényegében csupán az első ködlámpák zsugorodtak össze kissé. Alapfelszereltségként 17 colos kerekek járnak az autóhoz, a 18 hüvelykesekért már felárat számolnak fel.

Műszaki tekintetben már több a módosítás. Ahogy a típusjelzésből is ki lehet találni, az IS 200t-t egy kétliteres, turbós sornégyes hajtja. Ez a maga 245 lóerejével nemcsak az IS 250-esnél, hanem az IS 300h hibridnél is erősebb, csúcsnyomatéka pedig 350 newtonméter. Ezekkel a paraméterekkel a 0-100-as sprinthez hét másodpercre van szüksége, végsebessége 230 km/h körüli. A nyolcsebességes automata váltón keresztül a teljesítmény a hátsó kerekekre jut, aki összkerekes IS-t szeretne, kénytelen a 250 felé kacsingatni.

A 200t már idén szeptemberben eljuthat az európai kereskedésekbe, más kontinenseken ennél később kezdhetik forgalmazni. Ára egyelőre kérdéses, de az szinte biztos, hogy a 9,5 milliós alap IS 250-nél drágább lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.