Tűzveszélyesek a Hummerek

2015.07.11. 07:16 Módosítva: 2015.07.11. 07:16

A Hummer márkát ugyan rég beszántotta már a General Motors, de még szép számmal futnak ilyen autók világszerte. Ezúttal a H3 és H3T típusokat kell visszahívni, miután két példánnyal is előfordult, hogy a műszerfaluk alatt tűz keletkezett, és ettől leégett az egész autó.

Az utolsó ilyen eset még tavaly ilyenkor fordult elő, és már 2008 óta hallani hasonló tüzekről, de eddig vizsgálódott az NHTSA, a visszahívások elrendelésére jogosult amerikai kormányhivatal. Úgy tűnik, valamiféle típushibáról van szó, így az egész sorozatot – pontosan 196 ezer H3 és H3T típusú autót – kell visszarendelni. Eddig állítólag mintegy 20 panasz érkezett hasonló tűzesetre, ezek mind a klímaberendezés elektromos vezérlésében keletkeztek, és két esetben fordult elő, hogy el sem tudták oltani a felcsapó lángokat, mielőtt azok átterjedtek a műszerfal műanyagjaira, majd az egész utastérre.

Az autók nagyrészt az Egyesült Államokban kerültek forgalomba, de 31 ezer példányt hivatalosan exportáltak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.