Minőséget ígér a Mercedes

2015.07.28. 06:12

Az már idén tavasszal kiderült, hogy a Mercedes-Benz rászánta magát egy pickup elkészítésére, alig egy hónappal később pedig az is biztossá vált, hogy a Nissan Navara alapjait használják fel. A haszonjármű-üzletágat vezető Volker Mornhinweg szerint ugyanis nem szándékoznak kövér cowboyoknak autót gyártani, amelyet az Egyesül Államokon kívül egyetlen másik piacon sem lehet majd eladni.

A Mercedest birtokló Daimler egyik vezetőségi tagja, Thomas Weber most hozzátette: ennek ellenére modelljük teljesen más lesz, mint a Navara, az ugyanis formatervében és minőségben is valódi Mercedes lesz. Ehhez minden bizonnyal az árcédula is illeszkedik majd, azaz jóval drágább lehet nemcsak a Nissannál, hanem a Ford Rangernél és a Volkswagen Amaroknál is.

A műszaki tartalmat tekintve azt lehet sejteni, hogy háromliteres V6-os Mercedes turbódízelt kap a pickup. Ez várhatóan 258 lóerős teljesítmény és 620 newtonméteres csúcsnyomaték leadására lesz képes. Ezt használják többek közt a GLE 350 d 4Maticban is.

A gyártás a tervek szerint a Nissan spanyolországi és argentínai üzemében zajlik majd. A forgalmazás pedig 2018-ban kezdődhet.