2015.07.29. 11:55

A Ferrari a tavaszi Genfi Autószalonon mutatta be a 458 Italia utódjának szánt 488 GTB-t. Az már akkor is sejthető volt, hogy az elődhöz hasonlóan ebből is készül majd Spider változat, azonban az olaszok végig nagy csendben dolgoztak a nyitható tetejű változaton.

Most végre elkészültek, és azt mondják, ez lett a márka történetének legerősebb középmotoros V8-asa – már ami a nyitható tetejű sportkocsikat illeti. Magán a motoron persze nem változtattak a GTB-hez képest: itt is megmaradt a 3,9 literes ikerturbós nyolchengeres, amely 670 lóerős teljesítmény leadására képes, 760 Nm-es csúcsnyomatéka pedig már háromezres fordulatnál jelentkezik.

Nulláról százra mindössze három másodperc alatt gyorsul fel a 488 Spider, de a kétszázhoz sem kell neki több, mint 8,7 másodperc. Ebben persze nemcsak a motorerőnek van szerepe: a gyáriak azt mondják, az aerodinamika is minden eddiginél hatékonyabb lett. A 458 Spiderhez képest pedig a súly is csökkent, mintegy tíz kilogrammal.

A hivatalos bemutatót az őszi Frankfurti Autószalonra tervezik az olaszok, a forgalmazás pedig a tervek szerint még ebben az évben megkezdődik.